Колшрайбер отново затрудни Надал, но Рафа оцеля (+ВИДЕО)



02-10-2013 18:39 | Станко Димов

Рафаел Надал се доближи само на 2 победи от връщането си на първото място в ранглистата на АТР. Испанецът се класира за четвъртфинал на турнира в Пекин, след като се наложи с 2:0 сета над Филип Колшрайбер (Германия). Двубоят между двамата продължи близо 2 часа, а в отделните части Рафа взе превес – 6:4, 7:6 (3).

Подобно на сблъсъка им на US Open преди няколко седмици, Колшрайбер успя да затрудни сериозно левичаря от Майорка. В първия сет и двамата играха доста колебливо, като успяха да направят общо 5 пробива. Рафа обаче взе превес – 6:4.

През втората част двубоят стана коренно различен. Колшрайбер сервираше превъзходно и дори не даде на Надал точка за пробив. От своя страна германецът имаше 3 шанса да се справи с подаването на съперника, но не успя. Така логично се стигна до тайбрек, в който Надал се наложи със 7:3 точки.

В спор за място на полуфинал Надал ще премери сили с Фабио Фонини. При нова победа Рафа ще играе с някой от гигантите – Джон Иснър или Томаш Бердих.

Припомняме, че ако достигне до финал, Рафаел Надал ще се завърне на върха на ранглистата. Това може да се случи и ако Джокович запише ранна загуба в турнира. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини