БФТ и Тенис Европа организират семинари за млади треньори



04-10-2013 13:02 | Станко Димов

Българската федерация по тенис и Тенис Европа са в процес на организация на голям турнир за хора с увреждания, разкри Жак Дюпре, президент на европейската тенис федерация.

Дюпре е в София във връзка с програмата на Тенис Европа „Младежта в действие”, която ще се реализира за първи път в българската столица. Семинарите ще стартират на 8-октомври и ще продължат 3 дни, в които ще бъдат ангажирани 4 лектори.

„Идеята ни е младежи между 18 и 22 години, които не са се реализирали като състезатели, да получат насоки за организационна и треньорска работа. Смятаме, че това е най-подходящата възраст за обучение на мениджърски кадри”, коментира Дюпре.

„Ще засегнем и въпросите за корупцията и уредените мачове, които са голям проблем в спорта. Много млади състезатели се изкушават и падат в ямата. За не се случва това, с тях трябва да се води специализирана работа”, допълни той.
Дюпре също така напомни, че София ще бъде домакин и на Конгреса на Тенис Европа през март следващата година. „Предстоящият Конгрес е много важен, защото е изборен. Всички представители на федерациите от Стария континент ще бъдат тук. Ще обсъдим бъдещето на тениса в нашия регион и възможностите за неговото развитие”, каза още Дюпре.

Той похвали българската федерация за изключителната активност при реализирането на различни дейности.

От своя страна президентът на родната федерация Стефан Цветков сподели следното: „Голяма чест за нас е, че първият проект, който се реализира от Тенис Европа, е точно в България. За да развиваме младите таланти, трябва да имаме подготвени кадри. Имаме условия, но когато треньорите и администраторите по клубовете не са на ниво, се къса нишката и изоставаме от конкуренцията”.

Стана ясно също, че в страната ни ще бъде организиран голям турнир за хора с увреждания. „Тенисистите с увреждания заслужават уважение и внимание. Понякога талантът им е по-голям от тези на нормалните играчи. Радвам се, че ще можем да осъществим голям турнир за тях”, коментира Дюпре.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини