Джокович отнесе Куери за по-малко от час в Пекин



04-10-2013 16:26 | Николай Драганов

Новак Джокович се класира с лекота на полуфинал в турнира от сериите ATP 500 в Пекин, след като се наложи над Сам Куери с 6:1, 6:2.

 

Сърбинът е действащ шампион в Китай, а освен това е печелил трофеите през 2009 и 2010 година. През 2011 той не участва заради травма, което прави днешната му победа №17 подред в този турнир.

 

За целия първи сет Ноле загуби само една точка на свой сервис, като за сметка на това проби два пъти. При 5:0 Куери пък трябваше да спасява три нови точки за пробив с цената на сетбол и пореден "геврек" в мачовете си срещу Джокович, но успя да се размине.

 

Втората част бе една идея по-интересна, но Ноле отново бе господар на корта и не допусна дори да се стигне до точка за пробив в подаването му, спечели два пъти това на съперника и само за 52 минути се класира на полуфинал след 6-та победа от 7 мача срещу американеца.

 

В опит да се класира за финал Джокович ще се изправи срещу Ришар Гаске, който изхвърли от надпреварата световния №4 Давид Ферер. Двамата се срещнаха и на US Open, когато французинът отново се наложи. Ферер си подсигури участие на финалния "Мастърс" в Лондон с достигането си до четвъртфиналите, докато съвсем близо до това е и Гаске, който в момента е 9-ти в годишната ранглиста. При отказ от участие на Мъри обаче, французинът ще намери място на финалите.

 

До този момент Ноле и Гаске са играли 9 пъти, като сърбинът води с 8:1 победи. Другият полуфинал противопоставя Рафаел Надал и Томаш Бердих, като при победа на Рафа, независимо какво ще се случи на финала, той ще измести Джокович от първото място в света.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини