Eмилиян Цветков и Стела Пеева спечелиха детския турнир Albena open



05-10-2013 22:27

Eмилиян Цветков от Изида (Добрич) и Стела Пеева от Галакси (Бургас) триумфираха в детския турнир Albena open. Надпреварата бе от календара за „зелен” корт на програмата „Тенис 10s” на Българската федерация по тенис и в нея взеха участие състезатели от 8 клуба.

4 победи изведоха Емилиян Цветков до поредната му титла при момчетата до 10-годишна възраст. В пряк сблъсък за първото място той надви с 4-2 гейма Цветан Цанков от варненския клуб "Суперспорт". Бронзови медали спечелиха Иво Андреев от "Джетро" (Шумен) и Дайвид Симеонов от "Кристи" (Дряново).

Добра игра на кортовете край морето демонстрира и Радослав Анастасов от варненския "Велто", но остана на крачка от отличията.

Златен медал при момичетата спечели Стела Пеева от бургаския клуб "Галакси", която по пътя към върха даде само 1 гейм в четирите изиграни срещи.

Вицешампионка стана Лия Пенчева от "Велто", а с бронзови отличия се окичиха Юлия Лебеведа от варненския клуб "Черно море Елит" и Габриела Желязкова от ТК "Добрич". Приятно впечатление с играта си остави и Любов Куцарова от "Черноморец".

За всички деца имаше красиви медали, грамоти и предметни награди от организаторите от курорта „Албена”. След състезанието родителите изказаха специални благодарности към домакините за прекрасния турнир и споделиха, че с нетърпение очакват следващото състезание във ваканционното селище.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини