Джокович сдаде първото място като шампион



06-10-2013 12:41 | Станко Димов

Новак Джокович сдаде първото място в света като шампион! Сърбинът спечели трофея от турнира China Open, след като на финала победи с 2:0 сета Рафаел Надал. В отделните части 6:3, 6:4. Това е общо 38-а титла за Джокович, както и негова четвърта от началото на сезона. Пекин се оказва едно от любимите места за Ноле, където той успява да триумфира за четвърти път.

За Рафаел Надал пък това бе едва 4-а загуба през сезона и първа на твърда настилка за календарната година! Рафа обаче едва ли ще тъжи дълго за поражението, тъй като буквално след няколко часа ще се завърне официално на върха на ранглистата, като ще свали от върха именно Джокович.

Време за почивка за двамата няма да има, тъй като от утре те ще се включат в „Мастърс 1000” турнира в Шанхай, където Ноле трябва да защитава титла.

Още от началото на срещата Джокович наложи вихрено темпо, на което Рафа трудно отговаряше. Сърбинът успя да пробие подаването на съперника си, а в същото време бе просто брилянтен в своите сервис-геймове, които печелеше с лекота. Единственият пробив се оказа напълно достатъчен за Ноле да поведе в резултата с 6:3 след малко повече от половин час игра.

Истинско зрелище бе първият гейм на втория сет, в който след множество изключителни разигравания Джокович проби. Ръката на сърбина не трепна и секунди по-късно, с гейм на 0, той затвърди аванса си. До края на сета Ноле продължи да играе перфектно в своите геймове и си заслужи успеха.

"Рафа заслужава да бъде номер 1 след представянето си през годината. Аз съм доволен, че играя добре в момента," заяви Джокович при получаването на трофея.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини