Джокович триумфира в Шанхай след нов спектакъл



13-10-2013 14:27 | Станко Димов

Новак Джокович за втора поредна година спечели титлата от „Мастърс 1000” турнира в Шанхай. Във финалния двубой сърбинът се наложи с 2:1 сета над Хуан Мартин дел Потро, в отделните части 6:1, 3:6, 7:6 (3). Срещата между двамата се превърна в истински спектакъл и продължи повече от 2 часа и половина.

Началото на двубоя обаче далеч не вещаеше подобен завършек. Шампионът Джокович започна много силно и след двадесетина минути игра поведе с 5:0. В крайна сметка Дел Потро се спаси от „лешник”, но само толкова.

В началото на втория сет двубоят стана коренно различен. Дел Потро проби рано и поведе с 3:0 гейма, но е важно да се отбележи, че в тези минути Джокович далеч не бе в оптимално състояние. Сърбинът на няколко пъти загуби равновесие на корта, но така и не стана ясен какъв точно е проблемът на сърбина. От своя страна Дел Потро не почака за втора покана, дръпна уверено в резултата и до края на сета не даде никакви аванти на съперника си – 6:3.

В заключителния трети сет играта бе изключително равностойна, а след по-дългите разигравания и двамата опоненти не криеха емоциите си. В деветия гейм, при сервис на Дел Потро, Джокович поведе с 40:15, което означаваше и два поредни мачбола. Аржентинецът обаче пласира няколко отлични сервиса и се спаси. Така, след като не успяха да се пробият, двамата логично доведоха сета до тайбрек, в който Джокович се наложи със 7:3 точки и грабна трофея.

Любопитното е, че и през 2012-а година финалът в Шанхай бе изключително емоционален и драматичен. Тогава за трофея спориха Джокович и Анди Мъри, като британецът пропиля 5 мачбола, след което Ноле спечели трофея.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини