Винчи се колебае между София и финал във "Фед Къп"



14-10-2013 16:02 | Станко Димов

Роберта Винчи все още не е решила дали да участва на Турнира на шампионките в София, или във финала за "Фед Къп". Двете състезания съвпадат, като надпреварата в българската столица е от 27 октомври до 3 ноември, а спорът за трофея на неофициалното световно отборно първенство между Италия и Русия е в Каляри на 2 и 3 ноември.

"Решението е много сложно. Би било хубаво да отида в София, където ще мога да спечеля точки за световната ранглиста и ще имам шанс да се върна в Tоп 10 още през тази година. В същото време обичам да играя за Италия във "Фед Къп". Още повече става въпрос за финал и то домашен финал. Все още не съм взела решение, но трябва да го направя в близките няколко дни", коментира Винчи.

Винчи, Мария Кириленко, Симона Халеп и Саманта Стосър, както и получилите "уайлд кард" Цветана Пиронкова и Ана Иванович, имат гарантирано място в Турнира на шампионките.

На този етап осмицата се допълва от Елена Веснина и Ализе Корне, но шансове да се класират за надпреварата в българската столица имат още бившата номер 1 в света Каролина Вожняцки, Слоун Стивънс, Забине Лизицки, Кирстен Флипкенс, Луцие Шафаржова, Даниела Хантухова и Анастасия Павлюченкова.

Една от Вожняцки, Стивънс, Лизицки и Флипкенс може да спечели място на Турнира на шампионките, но само при успех на започващото днес състезание от категория "Интернешънъл" в Люксембург.

Останалите пък трябва да запишат силни резултати през тази седмица и да подобрят класирането си в световната ранглиста, за да имат шанс да изместят Веснина или Корне, които са съответно 25-а и 26-а в подреждането на WТА, пише БТА.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини