Сесил отпадна в Люксембург, трудна победа за Вожняцки



16-10-2013 10:30 | Станко Димов

Сесил Каратанчева не успя да преодолее първия кръг на турнира в Люксембург. Софиянката намери място в основната схема след три победи в квалификациите, но снощи отстъпи с 6:4, 3:6, 3:6 пред 48-ата в света италианка Карин Кнап и така приключи участието си в надпреварата.

За представянето си във Великото Херцогство Сесил ще получи премия в размер на 1452 евро и 16 точки за световната ранглиста, в която в момента заема 148-а позиция.

Поставената под №1 Каролина Вожняцки нямаше особени проблеми на старта. Тя успя да се справи с необичайната за нея ситуация да не е фаворитка на публиката и надигра с 6:3, 7:6 (2) представителката на домакините Манди Минела.

"Беше тежък мач. Манди играеше у дома и нямаше какво да губи. Тя се представи чудесно, а аз не показах най-доброто, на което съм способна. Все пак успях да спечеля и това е най-важното, заяви след мача Вожняцки.

Следващото препятствия пред Вожняцки ще бъде Моника Никулеску. Напред продължава и поставената под №3 Забине Лизицки (Германия), която след проблеми в началото срещу хърватката Дона Векич спечели последните девет гейма в мача за победа с 2:6, 6:3, 6:0.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини