Пиронкова: Не очаквах подобен сезон, но драми няма да правя



21-10-2013 14:03 | Станко Димов

Цветана Пиронкова даде официалната си пресконференция по повод започващия в началото на другата седмица Турнир на шампионките. За втори пореден сезон Цвети получи „уайлд кард” от организаторите и ще се конкурира за титлата в „Арена Армеец”. Пред родни журналисти Пиронкова призна, че няма как да е доволна от сезона до момента, но също така обяви, че знае причините за спада в играта си и ще ги отстрани. Пловдивчанката поздрави и Григор Димитров, който в неделя спечели титлата от турнира в Стокхолм.

„Преди всичко искам да благодаря на организаторите за гласуваното доверие. Ще дам всичко от себе си, за да оправдае тяхното доверие и да се представя силно. Миналата година турнирът премина при отлична организация и трябва да ви кажа, че имаше страхотни отзиви. Разговарях с няколко от момичетата, нетърпеливи са да дойда в София”, бяха първите думи на Пиронков, след което започнаха и въпросите:

- Цвети, миналата година игра полуфинал в турнира. Как оценяваш шансовете ти този сезон?
- Определено ще бъде труден турнир, не съм си поставяла конкретна цел. Искам да играя добре, без значение срещу кого. Все пак повечето момичета са от Топ 20, така че няма голямо значение срещу коя ще играя.

- Сезонът е към края си. Ако направиш една равносметка къде мислиш, че се представи силно и къде слабо?
- Не мога да кажа, че съм доволна и честно казано не очаквах, че нещата ще се развият по този начин. Миналата година, веднага след Турнира на шампионките, направи страхотна подготовка. Трябва да ви кажа, че никога досега не бях тренирала толкова много. Но за жалост се случи точно обратното. В никакъв случай обаче няма да правя драми. Осъзнавам, че в кариерата на всеки тенисист има такива моменти. Все пак ако трябва да отлича местата, където играх добре, то това без съмнения са Хобарт, Хертогенбош и Уимбълдън, моят любим турнир.

- Каква е причината за по-слабата ти форма тази година?
- Има си причини, няма да се оправдавам, знам причините и работя по тяхното отстраняване. Искам да ви кажа, че през живота ми не бях тренирала толкова много, колкото преди началото на сезона. Определено очаквах по-добър сезон. Но лично за мен драми няма.

- Не е ли време да смениш треньора? Григор Димитров на пример спечели първата си титла след треньорска смяна.
Еми той Григор доста често ги сменя треньорите, явно не това е причината. За момента нямам планове за нов треньор. Отговаряла съм на този път десетки пъти, и този път ще ви отговоря по същия начин.

- Какво ще правиш след Турнира на шампионките, мислиш ли вече за следващия сезон?
Определено ще си взема малко по-дълга почивка. Искам да се отпусна, да обмисля нещата и да се върна на корта презаредена. Още обаче не съм мислила къде точно ще започна сезона, на кой турнир и т.нар. Има време.

- Притесняваш ли се, че ти се наложи да играеш квалификации на няколко турнира този сезон?
Не, това няма как да ме притеснява. След като мястото ми в ранглистата не е добро, логично е да играя квалификации. Там също има много добри състезателки, получава се един мини турнир. Определено ми е неприятно, когато трябва да играя квалификации, но това е положението в момента и трябва да го приема.

Екип на Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини