Федерер се събуди навреме от нов кошмар



23-10-2013 20:51 | Николай Драганов

Носителят на 17 титли от Големия шлем Роджър Федерер успя да избегне нов кошмар през 2013 година надигравайки с 4:6, 6:3, 6:2 Денис Истомнин във втори кръг на турнира в Базел.

 

Федерер бе на път да допусне поредна изненадваща и крайно разочароваща загуба, но с помощта и на публиката в родния си град се "събуди" навреме, покачи нивото на своето представяне и стигна до пълен обрат.

 

Роджър изненадващо изостана с 2:3 след пробив при третото си подаване в първата част, като преди това бе дал само две точки от начален удар на своя съперник. Истомнин затвърди, а до края на сета спаси три брейкбола, при това в ключови моменти и поведе с 1:0 сета.

 

За радост на местните привърженици в шестия гейм на втория сет от шестата си точка за пробив в мача Федерер най-после проби, а до края на сета не изпусна момента и в много високо темпо изравни.

 

Третия решителен сет започна с дълъг гейм, в който Истомнин спаси две точки за пробив, но все пак поведе. Последва може би най-дългият гейм в мача, в който Федерер се измъкна от ситуация 0:40, а след това спаси и още един брейкбол. Още в следващия гейм швейцарецът на свой ред стигна до 0:40 и от втория опит проби. Последва моментално затвърждаване на 0 и нов пробив за Федерер, който в крайна сметка му донесе място в трети кръг.

 

Там Роджър Федерер очаква развитието на мача между Григор Димитров и Радек Щепанек, победителят от който ще трябва да срещне и Александър Долгополов преди да се добере до мач с бившия №1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини