Вика: Янкович играе най-добрия си тенис в момента



24-10-2013 16:13 | Станко Димов

Световната №2 Виктория Азаренка засипа с похвали Йелена Янкович след двубоя между двете на заключителния турнир в Истанбул. Както е известно сръбкинята се наложи с 6:4, 6:3.

„Разбира се, че тя игра много добре. Според мен тя показва най-добрия си тенис в момента. През сезона тя подобри сериозно играта си”, коментира Азаренка.

„Но аз не мога просто да седна пред вас и да ви кажа, че съм загубила, защото Йелена е била по-добра от мен. Не, защото имаше и много грешки от моя страна, някои малки, някои по-големи. През последните две години съм сред най-постоянните тенисистки и определено съм разочарована, че изиграх такъв мач, в такъв момент. Не ми се беше случвало от доста време и трябва час по-скоро да се върна в правилния път.

Определено турнирът е труден. В края на сезона сме, а срещу теб във всеки мач излизат най-добрите в света. Просто трябва да се боря и да се опитвам да намеря играта си”, коментира световната №2.

Азаренка спечели първия си двубой в своята група срещу Сара Ерани, но загуби от Янкович. В последната си среща в групата Вика ще премери сили с Ли На. „Имам още един мач, след който сезон 2013 е в историята за мен”, сподели Вика.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини