В Русия: Шарапова не е нищо повече от продукт на мениджърски агенции



В Русия: Шарапова не е нищо повече от продукт на мениджърски агенции
Свързани играчи
Тагове
28-04-2010 16:06 | Николай Драгиев

Един от най-големите благодетели на волейбола в Русия Андрей Белмач нападна остро Мария Шарапова и "изкуственият" мениджмънт в тениса. Според него в играта е имало изключително много таланти, но мениджърските агенции умишлено "създавали" звезди като Шарапова чрез най-различни методи.

"Това е много проста схема. Първо си избираш спортист, намираш му треньори. Правят се куп изследвания на възможностите му и след това се изгражда план как той да се представя максимално добре по турнирите. Ако избраният играч се представи на ниво в началото, започва да се инвестира в него. Резултатите не закъсняват," обяснява Белмач.

"Големият тенис се отличава от останалите спортове с това, че инвестициите се правят в най-ранния етап. Тенисът е също толкова статистическа игра като волейбола и числата казват всичко. Така че за един опитен треньор е много лесно да определи доколко талантлив е един играч още на ранна възраст - 12, 13, 14 г.

"Помислете си как работят мощните агенции на Запад. Те просто си избират определени таланти и инвестират големи суми в тях. Такъв е случаят с Мария Шарапова. Тя е продукт на огромни финансови средства. Всичко е до правилния подбор от треньори, умело избиране на турнири и качествена работа във всяко отношение. Така погледнато не е никак трудно да "създадеш" играч от ранга на Шарапова," обяснява още Белмач.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини