Стосър и Павлюченкова зарадваха над 60 деца в София



27-10-2013 13:14 | Станко Димов

Две от звездите на световния тенис, които са в София за Garanti Koza WTA Турнир на шампионките, Саманта Стосър и Анастасия Павлюченкова, изнесоха открит урок, който се превърна в празник за над 60 деца на централния корт на Българския национален тенис център.

Малките тенисисти бяха от повече от 10 софийски клуба. Те бяха организирани от треньорите Тодор Енев, Пресиян Коев и Иво Братанов, с които загряха. След това на корта се появиха шампионката от US Open 2011 Стосър и победителката от турнирите в Монтерей и Ойерас през тази година Павлюченкова.

Австралийката и рускинята играха повече от половин час с децата, като и двете се забавляваха искрено по време на заниманието. След края му Саманта Стосър и Анастасия Павлюченкова си направиха обща снимка с младите тенисисти, а после дълго раздаваха автографи на всички желаещи.

"Приятно съм изненадана от хубавото време в София. Идвам от Лондон, където беше мъгливо. Децата бяха чудесни. Впечатлена съм от залата за турнира - толкова е голяма. Надявам се да се представя добре при първото ми участие в България", заяви Стосър след заниманието.

"Когато бях малка, бях щастлива, когато имах възможност да играя с известни тенисистки. Тръпката беше голяма, така че си представям какво изпитват децата. Направих няколко тренировки вече. Залата е чудесна, очаквам силен турнир", коментира Павлюченкова.

Двете ще разберат съперничките си в групите утре на жребия, който започва в 12:30 часа в Гранд Хотел София. Настя и Сам ще се появят и на партито на тенисистките тази вечер от 19:00 часа в "Естерхази бар" на бул. "Цар Освободител" №21.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини