Ана Иванович се справи с Пиронкова за 55 минути



29-10-2013 17:00 | Станко Димов

Цветана Пиронкова започна участието си на „Гаранти коза” Турнир на шампионките с неприятна загуба. Най-добрата българска тенисистка отстъпи с 0:6, 2:6 пред Ана Иванович след едва 55 минути игра в „Арена Армеец”.

Пред погледите на куп легенди на родния спорт, сред които Христо Стоичков, Данчо Йовчев и Любо Ганев, нашето момиче не успя да се противопостави на една от най-добрите тенисистки в света.

„Пиронкова е страхотна състезателка, направихме хубав мач, имаше няколко добри изпълнения. Опитвах се да се движа добре по корта, да удрям топката отвсякъде. Невероятно е да играя тук пред българската публика. За първи път съм в София и благодаря за подкрепата”, коментира след срещата Ана Иванович.

Развитието на двубоя гейм по гейм вижте тук: 

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Иванович)

1:0 - Сръбкинята започна много силно двубоя и с лекота спечели първото си подаване в мача.

2:0 - За жалост силната серия на бившата №1 продължава. След няколко отлични изпълнения Иванович поведе с 40:15, след което осъществи и първия пробив в двубоя.

3:0 - Определено Пиронкова не започна по желания от нея начин участието си на "Гаранти коза" Турнир на шампионките 2013. След първите 3 гейма в двубоя с Иванович, Цвети вече изостава с 0:3.

4:0 - Втори пробив за Иванович и преднината на сръбкинята вече е доста внушителна. При резултат 30:40 Цвети пласира добър начален удар и спаси брейк-пойнт, но при втората възможност Иванович направи отличен минаващ удар, с който си гарантира гейма.

5:0 - По-малко от две минути продължи петият гейм в двубоя, след който Ана Иванович води с 5:0. Сръбкинята вече е само на гейм от успех в първата част.

6:0 - Гейм и първи сет за Ана Иванович. Първата част продължи едва 23 минути, в които Цвети Пиронкова спечели общо 8 точки!

ВТОРИ СЕТ (сервис за Иванович):

1:0 - Серията продължава. Седми пореден гейм на сметката на Иванович, която открива резултата във втората част.

1:1 - Цветана Пиронкова печели първото си подаване в мача.

2:1 - Иванович спаси точка за пробив и отново излиза напред в резултата във втория сет.

3:1 - Първи пробив във втория сет, той идва по-изразителен начин - с гейм на 0.

3:2 Цвети връща пробива светкавично. Българката поведе с 40:30, след което Иванович прати форхенд в мрежата.

4:2 - Трети пореден пробив във втория сет. При 30:40 Пиронкова допусна двойна грешка и позволи на Иванович отново да дръпне в резултата.

5:2 - Край на серията с пробиви. Ана Иванович спечели подаването си на 0 и се доближи само на успех от първата си победа в Гаранти коза Турнир на шампионките 2013.

6:2  - Иванович печели двубоя след едва 55 минути игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини