Мария Кириленко се отказа след само пет гейма срещу Корне



29-10-2013 19:42 | Николай Драганов

Французойката Ализе Корне записа първа победа в група "Сердика", след като нейната съперничка Мария Кириленко се отказа при 0:5 в първия сет.

 

Рускинята започва Турнира на шампионките в София така, както го завърши през 2012 година - с травма. Засега не е ясно дали Кириленко ще продължи участието си в надпреварата, като повече подробности се очакват след пресконференцията.

 

Мачът започна с оспорван гейм, в който Кириленко дори имаше точка за пробив, но Корне се спаси и поведе. Още в следващия гейм французойката успя да пробие от първата си точка за пробив, а след това и затвърди сравнително лесно.

 

В четвъртия гейм Кириленко изостана с 0:40, но някак успя да се добере до равенство. Последваха обаче две грешки и нов пробив, а рускинята, която имаше сериозна превръзка на десния крак започна да се движи все по-трудно по корта.

 

Корне спечели много бърз гейм за 5:0, а в паузата преди следващия Мария извика физиотерапевт и след кратка консултация с него прецени, че няма да доиграе мача.

"Започнах да играя изключително добре в началото. Не знаех, че Мария е контузена. Доволна съм да стартирам турнира с победа. Много съм доволна, че мога да участвам на този турнир, много ми харесва," коментира Корне в интервюто на корта.

ЕКИП НА TENNIS24.BG

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини