Пиронкова: Няма да е лесно да се вдигна след подобна загуба



29-10-2013 20:17 | Станко Димов

Предлагаме ви най-интересното от официалната пресконференция на Цветана Пиронкова след загубата с 0:2 сета от Ана Иванович: 

„Определено не ми се получаваше играта, тръгнах прекалено плахо, от друга страна Ана беше перфектна, пласира много дълбоки удари от двете страни, имах някакви шансове втория сет, можеше да се получи по-равностоен мач, но и там не успях. Тя не ми даде шанс да играя.

Не все още не съм си направила планове за следващата година, концентрирала съм се да изиграя максимално добре този турнир, след това ще направя кратка пауза и на чиста и свежа глава ще реша на кои турнири ще играя.

Определено загубата ще ме амбицира за следващите мачове, но е и доста трудно да се отърся психологически от такъв мач, особено пред родна публика. Но в крайна сметка това е тенисът. Не знам кога е следващия ми мач, но наистина ще направя най-доброто от себе си да се справя по-добре.

Атмосферата беше супер, имаше доста хора, публиката бе перфектна, окуражаваха ме през цялото време, аплодираха както мен така и Ана.

Имаше доза нервност, но това е нормално, първи мач пред родна публика, имайки предвид моите резултати, не се чувствам в най-добрата си форма, може би нямам толкова доверие в себе си. Не успях да излезна с победа в последните турнири, което е малко разочароващо. Ана беше много остра, с много тежки удари и това си даде отражение на начина, по който аз играх.

Как се излиза от тази серия? Излиза се с такива мачове, в един момент ще се отпусна, имала съм и друг път такива моменти, не ми се случва за първи път. Гледам напред и мисля, че съвсем скоро ще имам други резултати. Разбира се най-близките хора ме подкрепят, моето семейство, моите приятели, за което съм им безкрайно благодарна.

Треньорска сменя? Големите тенисисти не са далечно понятие, до скоро и мен ме зачисляваха към тях. На този въпрос не смятам да отговарям повече. Когато реша да си сменя треньора ще ви уведомя. 

ЕКИП НА TENNIS24.BG

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини