Отлично начало за Саманта Стосър в София



30-10-2013 18:32 | Станко Димов

Саманта Стосър започна с победа участието си на Garanti koza WTA Tournament of Champions в София. В среща от Група „Средец” австралийката се наложи с 6:3, 6:3 над Елена Веснина (Русия) след 75 минути игра. Благодарение на успеха Стосър се изравни с Ана Иванович на върха на класирането в групата. Жребият за двубоя пък бе изтеглен от Борис Томов, държавен шампион по тенис за хора в инвалидни колички.

„Много съм щастлива, че спечелих първия си двубой тук. Играта ми вървеше добре днес. В началото на втория сет Елена успя да намери начин да ми противодейства, в тези моменти тя успя да ме надиграе и се радвам, че успях да се върна в мача”, коментира Стосър секунди след успеха.

Двубоят между двете започна изключително равностойно, като само първите два гейма продължиха близо 10 минути. С течение на срещата обаче Сам Стосър намери първия си сервис и започна по-бързо да печели геймовете си, с което успя да подложи под напрежение подаването на Веснина. Логичното се случи в 8-ия гейм, когато австралийката проби съперничката си и поведе с 5:3. Това се оказа напълно достатъчно за успех в първия сет – 6:3 след 38 минути игра.  

Загубата в първата част се отрази стимулиращо за Веснина, която в началото на втория сет успя за първи път в мача да се справи с подаването на Стосър и поведе с 2:0, след което затвърди пробива за 3:0.

Стосър обаче намери великолепен начин да се върне в двубоя и светкавично върна пробива, след което с втори такъв си подпечата необходимата преднина, за да затвори двубоя в своя полза.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини