Очакван успех за Павлюченкова, предстои мачът на истината



30-10-2013 22:46 | Станко Димов

Анастасия Павлюченкова записа първата си победа на Garanti Koza WTA tournament of Champions. Рускинята се наложи с 6:2, 6:4 над Елина Свитолина, която влезе в турнира като алтернатива на контузената Мария Кириленко.

Тази вечер Павлюченкова започна вихрено срещата и набързо взе първия сет с 6:2 без да допусне пробив в подаването си. През втората част 19-годишната украинка бе значително по-равностойна на опонентката си, но въпреки това Павлюченкова съумя да материализира превъзходството си и затвори двубоя с 6:4.

„Не знам дали играх по-добре от вчера, понякога можеш да спечелиш грозно, понякога можеш да спечелиш красиво. Аз съм щастлива, че тази вечер спечелих. Утре най-после ми предстои почивен ден, ще се опитам да се разходя в София и да се насладя на града. В последния мач в групата ще играя с Корне, очаквам да бъде трудно. В края на сезона сме, всички сме уморени”, коментира Павлюченкова след успеха.

В интерес на истината срещата между Павлюченкова и Корне в петък ще бъде директен сблъсък за място на полуфинал на Гаранти коза WTA Турнир на шампионките. Първата сигурна финалистка от групата стана ясна по-рано днес – Симона Халеп, която след два мача няма загубен сет.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини