Цветана Пиронкова – Елена Веснина (гейм по гейм)



31-10-2013 19:24 | Станко Димов

Цветана Пиронкова се изправя срещу Елена Веснина в двубой от Група „Средец” на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА ТУРНИРА

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ВТОРИЯ ДЕН НА ТУРНИРА

КОМЕНТАР НА ЖИВО: (сервис за Пиронкова):

0:1 За жалост Пиронкова започна срещата с пробив. При 30:40 българката прати бекхенд в мрежата и позволи на рускинята да поведе в резултата.

0:2 Много равностоен гейм, в който Цвети с нищо не отстъпваше на Веснина. За жалост обаче българката отново отстъпи във важните точки и позволи на рускинята да затвърди пробива.

1:2
Пиронкова спечели с лекота подаването си. Българката поведе изразително с 40:0, след което Веснина взе една точка, но последната дума бе за пловдивчанката, която се връща в мача.

1:3 Веснина не трепна. Няколко по-дълги разигравания между двете, но в крайна сметка рускинята отново не позволява на Цвети дори да стигне до точка за пробив.

2:3 Много труден сервис-гейм за Пиронкова, която първо поведе с 40:15, но в последствие рускинята стигна до точка за пробив. В крайна сметка Цвети не допусна втори пробив и успя да спаси подаването си.

2:4 Невероятно! Цветана Пиронкова водеше с 40:0 и имаше 3 поредни точки за връщане на пробива и изравняване на резултата. Веснина обаче се справи с предизвикателството и не позволи на Цвети да изравни резултата.

2:5 Най-дългият гейм в двубоя, който продължи повече от 10 минути. След множество обрати, пропуснати гейм-боли и брейк-пойнти, в крайна сметка Веснина успява да пробие и се доближава само на гейм от успех в първия сет.

2:6 Нищо ново под слънцето. Пореден оспорван гейм, в който Цвети имаше няколко точки за връщане на пробива. В крайна сметка сетът отива на сметката на Веснина.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Пиронкова)

1:0 Най-накрая по-лесен гейм за Пиронкова, която открива резултата във втората част.

1:1 Двете тенисистки продължават сериозната битка помежду си. В гейма се стигна до равенство, но нищо повече. Веснина изравнява резултата.

2:1 Отличен гейм за Цветана, която спечели подаването си на 0! Българката продължава да води в резултата през втората част.

2:2 Отново равностоен гейм. При 30:30 се получи много продължително разиграване, което завърши с удар в аут на Пиронкова. Последва отлична атака на Веснина, с която тя си гарантира изравняване на резултата.

2:3 Първи пробив в сета. Пиронкова започна добре гейма и поведе с 30:0, но загуби следващите 4 точки и загуби подаването си. Рускинята е само на 3 гейма от първата си победа в турнира.

3:3 Цветана Пиронкова връща пробива! Българката поведе с 40:0, Веснина се спаси при първия брейк-бол, но при втория прати топката в аут и позволи на Цвети да изравни резултата.

4:3 Изстрадан гейм за Пиронкова. Тя първо поведе с 40:0, след това Веснина стигна до точка за пробив. В крайна сметка гейм за Цвети и преднина 4:3.

4:4 Бърз гейм в полза на Веснина. Резултатът е изравнен.

5:4 След много борба и спасена точка за пробив, Цветана Пиронкова успя да спаси подаването си.

6:4 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ ЗА ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА! Българката пропусна 2 сетбола, но при третия направи страхоптен ретур и си гарантира успех в сета.

ТРЕТИ СЕТ: (сервис за Пиронкова)

0:1 Веснина започна силно в третата решителна част и пробива още в първия гейм. Трябва да признаем обаче, че това стана и с любезното съдействие на Цвети, която "помогна" с няколко непредизвикани грешки.

0:2 Отличен сервис-гейм за Веснина, която печели подаването си на 0 и затвърждава пробива.

0:3 Втори пробив за Веснина. За жалост Цвети влезе в някаква сериозна дупка и в последните два гейма спечели едва една точка. Българката допуска много грешки, а на Веснина не и се налага да прави нищо специално, за да спечели геймовете в последните минути.

0:4 И вторият пробив е затвърден. Веснина се докосва само на 2 гейма от крайния успех.

0:5 Третият сет се превръща в истински кошмар за Пиронкова, която загуби подаването си за трети пореден път.

0:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ЕЛЕНА ВЕСНИНА.
Пиронкова имаше точка за пробив, от която не се възползва и рускинята затвори двубоя след рекордните 2:14 часа игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини