Стосър: Ще си почина и после ще мисля за Пиронкова



31-10-2013 20:23 | Николай Драганов

Саманта Стосър загуби втория си двубой в групата от Турнира на шампионките от Ана Иванович и се нуждае от задължителна победа срещу Цветана Пиронкова, ако иска да се надява на място на полуфиналите. На пресконференция след двубоя австралийката призна, че причина за загубата са били както слабите и сервиси, така и отличните ретури на Иванович. 

 

Стосър не се нае да прогнозира крайния победител в надпреварата, а по отношение на двубоя срещу Пиронкова сподели, че все още не е обмисляла тактиката си, като ще го направи след като почине и открие грешките си от двубоя срещу Иванович.

 

- Чувствахте ли, че днес имате проблеми със сервиса, или ретурите на Ана бяха много добри?

- Със сигурност имаше моменти, в които се нуждаех повече от сервиса си, но и ретурите на Ана бяха много класни днес. Смятам, че по-скоро е комбинация от двете. 

 

- Смятате ли, че Иванович вече е фаворит за спечелване на турнира?

- Може би, Симона Халеп спечели доста комфортно първите си два мача. Смятам, че всеки, който още няма загуба, е в много добра позиция, но това е чарът на груповата фаза - може да загубиш и все още да си в надпреварата. Разбира се не искаш да губиш, но поне имаш втори шанс. 

 

- Изглеждаше сякаш в третия сет имаше по-малко останала енергия в сравнение с Ана. Така ли беше?

- Не, чувствах се добре. В началото на третия сет тя пое инициативата и проби, после аз върнах пробива, но нещата отново се обърнаха. По-скоро сетът се повлия от размяната на инициативата, отколкото от физическото ми състояние. Чувствах се добре. 

 

- Смятате ли, че Симона може да победи Ана Иванович?

- Да, със сигурност, но може да се случи и обратното. Това е един от онези мачове, в които не можеш да гарантираш коя от състезателките ще излезе победителка. 

 

- Имате ли план за последния мач в групата срещу Пиронкова?

- Не, първо трябва да си почина тази вечер, да помисля за мача срещу Ана, да се поуча от него и после ще избистря стратегията си за двубоя срещу Пиронкова.

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРЕТИЯ ДЕН НА ТУРНИРА ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини