Иванович: Затворих тежък двубой, много съм доволна



31-10-2013 21:11 | Николай Драганов

Ана Иванович записа трудна трисетова победа над Саманта Стосър и се класира на полуфинал в Турнира на шампионките. След този ценен успех усмихната сръбкиня сподели, че е била доста подразнена по време на двубоя, но за щастие е успяла да си върне хладнокръвието.

 

Бившата №1 коментира нивото и тенденциите в женския тенис, както и очакванията си за утрешния мач срещу Елена Веснина.

 

- Бяхте много емоционална днес на корта, доволна ли сте от представянето си?

- Да, изключително съм доволна. Беше силен, но и много напрегнат мач. Усетих, че пропуснах много възможности във втория сет и това ме подразни. Въпреки това, успях да възвърна хладнокръвието си в третия сет, което се оказа ключово. Играх наистина силно днес и затворих един тежък двубой. 

 

- Допускахте ли, че може да загубите мача?

- Когато си на корта се опитваш да не мислиш много за това, а просто да избереш най-добрия удар във всяка ситуация. Още преди да излезеш, трябва да приемеш възможността, че можеш и да спечелиш, но и да загубиш. В началото на третия сет бяха решаващите мигове в мача, но аз запазих концентрация и знаех какво точно трябва да направя. 

 

- Защо Саманта не успя да намери отговор за вашите къси топки?

- Просто се опитах да миксирам играта си, защото тя има много плоски и мощни удари. Усетих, че агресивната ми игра я кара да отстъпва зад основната линия и затова на няколко пъти пробвах къси топки, но не прекалявах с тях и смятам, че се получи добре. 

 

- Смятате ли, че по-техничният женски тенис отстъпва на силовия?

- Смятам, че имаме по малко и от двата стила в момента. Технологиите се развиват, играта става по-бърза. Момичетата вече не използват толкова въртеливо движение в ударите си, колкото мъжете, но все още имаме доста състезателки, които обичат да го правят и Сам е една от тях. Като цяло тенисът става по-бърз и по-физически изискващ спорт.

 

-  Краят на втория сет беше изключително драматичен. Как Ви се отрази фактът, че в последната точка Саманта направи ас на втори сервис?

- По-зле ми се отрази геймът, в който допуснах пробив при 5:5, защото имах много шансове да го спечеля, но прибързах и направих непредизвикани грешки. Опитах се да го забравя, но все още се чувствах ядосана в началото на третия сет. Знаех обаче, че трябва да се върна към своята игра, ако искам да спечеля мача.

 

- Какво Ви посъветва треньорът Ви, когато слезе при Вас на корта?

- Каза ми да атакува повече бекхенда на Стосър и да се успокоя, защото играя силно.


ГАЛЕРИЯ ОТ ТРЕТИЯ ДЕН НА ТУРНИРА ВИЖТЕ ТУК

- Какво очаквате от утрешния си мач срещу Веснина?

- Вече сме се срещали на трева, знам, че трябва да играя агресивно, да намаля процента на непредизвикани грешки и да остана вярна на стила си.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини