Иванович е на полуфинал след първата си загуба



01-11-2013 19:14 | Станко Димов

Елена Веснина записа изключителна победа над Ана Иванович в мач от Група „Средец” на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките. Рускинята се наложи с 6:4, 3:6, 7:6 (1) след близо два часа игра в „Арена Армеец”. В третия сет Веснина изоставаше с 2:5, но въпреки това намери начин да промени случващото се на корта и да измъкне победата.
 
След този двубой е ясно само, че Ана Иванович със сигурност се класира за полуфинал, както и че Цветана Пиронкова със сигурност отпада от турнира. Коя ще последва сръбкинята във "файнъл фор" ще стане ясно след последния двубой от групата. Любопитното е, че това е първа загуба за Ана Иванович в надпреварата. Сръбкинята спечели трофея през 2010-а и 2011-а (тогава турнирът се провеждаше в Бали), а миналата година не участва.  
 
Очаквано или не, Елена Веснина започна двубоят много по-агресивно и в първите геймове диктуваше темпото на игра. Рускинята имаше отговор за всяко действие на Иванович и след няколко впечатляващи печеливши удари поведе с 4:0 след едва четвърт час игра!
 
Бившата №1 в света успя да се съвземе от първоначалния шок и записа серия от 3 последователни гейма, като дори бе само на 2 точки от изравняване на резултата. Веснина обаче не допусна втори пробив и взе подаването си за 5:3, с което отново върна напрежението в полето на съперничката си. При 5:4 на Веснина и се наложи да сервира за сета и тя го направи по блестящ начин, катод дори не позволи на Иванович да помисли за връщане на пробива – 6:4 след 36 минути игра.
 
Вторият сет започна с пробив на Веснина, но Иванович отговори по шампионски и влезе в серия от 4 поредни гейма. В крайна сметка до края на втората част нови пробиви нямаше и Иванович се наложи с 6:3, с което на практика си гарантира класирането за полуфинал в турнира.

 Първите точки за пробив в решителния сет се откриха пред Ана Иванович. Сръбкинята показа изключителен характер и след печеливш ретур се възползва от открилата се възможност, след което със сервис на своя страна затвърди преднината за 3:1.

В седмия гейм Иванович осъществи втори пробив и поведе с 5:2, като при този резултат сервира за мача. Веснина обаче направи на пръв поглед невъзможното и успя да върне и двата пробива, след което дори поведе с  6:5. Каква драма само! В крайна сметка се стигна до тайбрек,  в който рускинята се наложи със 7:1 точки!

НАЙ-ДОБРИТЕ СНИМКИ ОТ ЧЕТВЪРТИЯ ДЕН НА ТУРНИРА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини