Веснина: Дори и да отпадна ще остана в София



01-11-2013 20:40 | Станко Димов

Пресконференция на Елена Веснина след победата над Ана Иванович.

- Започна перфектно мача, така й го завърши. Ще съжаляваш ли, ако отпаднеш след двете победи?
- Изиграх два силни двубоя в София – срещу Цветана вчера и днес срещу Ана. Срещу Иванович винаги се играе трудно, тя е страхотна и когато нещо не й се получава, знае как да го промени. Тя е топ играч, а аз определено имах късмет и в тайбрека.

- Ще гледаш ли двубоя на Пиронкова и ще викаш ли за нея?
- Да, ще го гледам и определено ще викам за нея. За Пиронкова обаче ще бъде много трудно, защото Сам е много силен играч. Пиронкова е доказала, че се представя силно срещу големите тенисистки. Щастлива съм, че съм тук. Все пак изиграх 3 двубоя, спечелих 2. Седмицата определено е добра за мен.

- Ако не се класираш за полуфинал веднага ли ще си тръгнеш?
- Не, ще остана тук поне още един ден. София е красив град и искам да го разгледам. За първи път съм тук и съм убедена, че има още много места, които трябва да видя.

- Какво ти харесва най-много в София?
- Храната ми допада, прилича много на руската. Освен това ми харесва и времето. С изключение на днес, другите дни бяха много слънчеви. Когато тръгнах от Москва почти валеше сняг.

- Имаше много силен сезон на двойки и сингъл. Какво трябва да подобриш в играта ти и какви са целите ти за следващия сезон?
- О, много неща трябва да подобря, почти всичко. Като за начало ще трябва да бъда по-постоянна. Освен това искам да се представям по-добре в турнирите от Големия шлем. Ако успея да изпълня тези две неща, то тогава мястото ми в ранглистата ще се подобри. В тениса увереността е много важна. Тази година спечелих две титли, което ми помогна много за самочувствието.

- Ще дадеш ли на заем червената рокля на Пиронкова?
- (смее се) Вижте, още преди турнира избрах да играя на сингъл с червена рокля, а на двойки синя. Обичам червения цвят, мисля, че няма нищо лошо една жена да бъде облечена в червено.

ЕКИП НА TENNIS24.BG

НАЙ-ДОБРИТЕ СНИМКИ ОТ ЧЕТВЪРТИЯ ДЕН НА ТУРНИРА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини