Трета загуба за Пиронкова, Стосър спечели група "Средец"



01-11-2013 22:09 | Николай Драганов

Саманта Стосър нанесе трето поражение на първата ракета на България Цветана Пиронкова в Турнира шампионките, побеждавайки я с 6:1, 6:4 в последен двубой от груповата фаза на турнира.

 

Цвети загуби последователно от Ана Иванович, Елена Веснина и Саманта Стосър, която успя да спечели един единствен сет във вчерашния мач срещу Веснина. 

 

Благодарение на днешния си успех и поражението на Иванович по-рано през деня, Саманта Стосър пък спечели група "Средец". Нейна съперничка на полуфиналите ще бъде Анастасия Павлюченкова.

 

Ана Иванович остана втора в групата и ще спори с първата в група "Сердика" Симона Халеп, като и двата полуфинала са утре в "Арена Армеец".

 

Днешният мач започна катастрофално за Пиронкова, точно както завърши и вчерашния срещу Веснина - българката загуби пет поредни гейма и бе близо до втори "геврек", но все пак успя да се отсрами с един гейм в своя полза. При 5:1 Пиронкова има шансове и да върне един пробив, след като австралийката пропусна цели четири сетбола, но така и не си стигна поне до точка за пробив.

 

Втората част бе по-равностойна, поне що се отнася до геймовете, в които Пиронкова сервираше. За целият мач обаче Цвети не само не стигна поне до точка за пробив, но във втората част загуби на 0 първите четири подавания на Стосър. Българката допусна пробив за 4:3, а при 5:3 взе и първите две точки от сервис на Стосър, но нищо повече.

НАЙ-ДОБРИТЕ СНИМКИ ОТ ЧЕТВЪРТИЯ ДЕН НА ТУРНИРА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини