Сега е моментът да срещна Ноле, вярвам в победата, настоя Федерер



02-11-2013 12:41 | Николай Драганов

Вчера Роджър Федерер записа може би най-голямата си победа от януари насам, надигравайки за първи път в последните 10 месеца играч от Топ 10 на световната ранглиста в лицето на Хуан Мартин дел Потро. Днес в опит да се класира на финал на "Мастърс" 1000 турнира в Париж Роджър ще се изправи срещу Новак Джокович.

 

Сърбинът все още се бори за първото място в ранглистата, което наскоро отстъпи на Рафаел Надал. Ако успее да надигра Федерер, а след това да спечели и титлатаа, а днес Давид Ферер спре Рафа, то Ноле ще се върне на върха. Думата обаче има и 17-кратният носител на трофеи от Големия шлем, който призна, че определено счита за добър моментът да се изправи срещу Джокович.

 

"Определено предпочитам да го срещна сега, а не преди четири месеца. Уверен съм във възможностите си и вярвам, че имам шанс за победа. Това не бе било точно така, ако се срещахме преди няколко седмици или няколко месеца", призна Федерер, който преживява един от най-тежките си сезони в тура. "Сега вярвам далеч повече в победата. Ще дам всичко от себе си, защото той отново прави страхотен сезон", обеща швейцарецът.

 

"Винаги сме правели хубави мачове помежду си. Когато се изправям един срещу друг мачовете са атлетични, и двамата се опитваме да бъдем максимално агресивни и да поемаме инициативата. Така че утре, като се има предвид настилката и условията, очаквам да бъде точно така. Ще бъде много интересно. Винаги много съм харесвал съперничеството си с Новак", призна Федерер.

 

Що се отнася до победата над Дел Потро швейцарецът не скри, че тя му вдъхва необходимата доза увереност. "Това определено е добре за моето самочувствие. От такъв тип победи се нуждая в момента. Без съмнение беше голям успех, който ми даде шанс да играя на полуфинал срещу Джокович, вълнуващо е", не скри той.

 

"Беше добър мач от началото до края. През сезона изиграх доста трудни двубои, някои от тях срещу играчи от по-ниска класа от тази на Хуан Мартин, така че съм щастлив, че днес нещата се получиха добре за мен", подчерта Федерер.

 

Двубоят между него и доскорошният №1 Новак Джокович започва около 15:30 часа българско време. Двамата не са се срещали от финалния "Мастърс" през миналата година, когато сърбинът спечели мача в два сета. През 2012 те играха още цели четири пъти, като Джокович спечели първите два мача в Рим и на "Ролан Гарос", а Федерер си върна на Уимбълдън и в Синсинати. Общо до този момент двамата имат 29 мача помежду си, като Федерер води с 16:13 победи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини