Надал: Най-трудно ми е да играя в зала; Ферер доволен от успеха (видео)



03-11-2013 00:07

Рафаел Надал призна, че Давид Ферер го е надиграл в сблъсъка им от полуфиналите на "Мастърс 1000" в Париж. Матадора отчете, че му е най-трудно да играе на твърди кортове в зала.

"Познаваме се много добре. Той отлично познава играта ми. Когато е на подобно ниво, той е опасен на всички настилки. Особено при тези условия в зала, където пък аз се представям най-слабо," обясни Надал.

"Нужно е да се движа по-бързо, а аз бях твърде бавен. Давид е много бърз и щом има възможност да навлезе в корта, моментално те поставя под напрежение. Ако искам да го победя трябва да бъда по-бърз и да правя по-малко грешки," отчете още той.

Надал и Ферер попаднаха заедно и в група А от финалния "Мастърс" на най-добрите през годината в Лондон. Там са още Томаш Бердих и Станислас Вавринка.

"Много съм щастлив. Вероятно изиграх най-добрия си мач за сезона. За да победя Рафа трябва да играя максимално добре и да се надявам той да не стори същото.

"Париж е специален град за мен, където съм постигнал най-добрите си резултати. Ще дам всичко от себе си във финала срещу Джокович. Условията на игра в зала най-много ми подхождат," коментира победителят Давид Ферер.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини