Стосър: Трудно е да загубиш на финал, но...



03-11-2013 21:14 | Станко Димов

Пресконференцията на Саманта Стосър след загубения финал на Турнира на шампионките.

-    Сам, как оценявате играта на Симона във финала? Тя направи страхотен обрат.
-    Смятам, че особено във втория и третия сет качеството на играта й се покачи неимоверно. Стартирах добре, в първия сет не правех нищо специално, което като ниво да не мога да поддържам през целия двубой. Смятам, че в началото на втория сет тя пое инициативата и това беше ключовият момент в мача.

-    Можете ли да наречете играта на Симона „специална” или „невероятна”?
-    Смятам, че тя игра наистина силно, не знам за невероятно...Тя е много труден противник, страхотен боец на корта, който те кара да се трудиш за всяка точка. В началото на втория сет тя показа много силен характер и вдигна нивото на играта с една или две класи.

-    Контролирахте първия сет, какво се обърка след това?
-    Да, определено контролирах първия сет, използвах ширината на корта добре, рано в разиграванията поемах инициативата и това много ми помагаше. Всичко се промени във втория сет, когато Симона ме изтласка зад основната линия и вече не можех да дирижирам играта толкова добре. Смятам, че когато се стигне до дълги разигравания всичко е възможно. Лично аз предпочитам да пласирам силен първи удар и да доминирам нататък.

-    Беше ли добра седмицата ви в София и може ли да ви очакваме отново следващата година?
-    Разбира се, ако спечеля турнир от категория „Интернешънъл” може и да съм тук догодина. Времето ще покаже, но винаги е приятно да си на финал. Имах много приятна седмица, вероятно няма по-голямо разочаровани да загубиш в битката за титлата, но със сигурност има много неща, към които мога да поглеждам с усмивка към прекарването ми в София. Целият край на сезона бе позитивен за мен, в този момент съм разочарована, но съм сигурна, че утре ще гледам малко по-положително на нещата и на всичко хубаво, което ми се случи през последните 4 седмици.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА И НАГРАЖДАВАНЕТО

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини