Надал: Финалният "Мастърс" трябва да се провежда на различни настилки



04-11-2013 21:01

Рафаел Надал призова шефовете на АТР да осигурят равни условия на топ играчите и за целта финалният турнир на осемте най-добри, всяка година да се провежда на различна настилка.

Световният номер 1 не е съгласен с това, че финалният турнир на най-добрите вече девет поредни сезона се провежда на твърди кортове в зала. Рафа предстои да започне участието си в надпреварата във вторник срещу Давид Ферер.

"Финалните турнири се играят в зала от 2005-а година насам и нямам късмет с това. За мен лично е много по-справедливо да се играе на открито и на различни настилки. За да се класираш за турнира играеш на различни настилки, а той е единствено на твърди кортове," коментира испанецът.

"Знам, че подобна промяна няма да се случи във времето на моята генерация, но го казвам заради следващото поколение. Подобна промяна би била по-интересна и за феновете. Ще бъде интересно настилката да се сменя всяка година," обясни още Рафа, който все още не е печелил финалния турнир. Той има един финал, който през 2010-а загуби от Роджър Федерер.

Дотук в кариерата си Надал има 60 титли, но само две от тях са в турнири в зала.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини