Намалиха наказанието на Виктор Троицки



05-11-2013 16:33 | Станко Димов

Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) намали наказанието на Виктор Троицки от 18 на 12 месеца заради нарушаването на антидопинговите правила, съобщи БТА. На 15 април 2013 година Троицки е избран на случаен принцип да даде проба след първия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло.

Сърбинът е предоставил урина за тест, но не и кръв, каквото е било изискването. Поради тази причина Антидопинговият трибунал на ITF реши да спре състезателнитe права на Троицки за срок от 18 месеца.

Сърбинът обжалва санкцията пред КАС на 6 август, а изслушването на двете страни по случая беше на 9 октомври. След разглеждането на доказателствeния материал тричленен състав на Спортният арбитражен съд реши, че Троицки в действителност е нарушил антидопинговите правила, но не е имал намерение да прикрива употребата на забранени вещества.

Поради тази причина КАС налага на сърбина най-леката наказателна мярка при подобно нарушение от 12 месеца лишаване от състезателни права, като санкцията влиза в сила със задна дата от 15 юли 2013 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини