Брилянтен старт за Надал в Лондон (ВИДЕО)



05-11-2013 17:38 | Станко Димов

Рафаел Надал започна по впечатляващ начин участието си във финалите на АТР в Лондон. В първия си двубой от Група „А” световният №1 се наложи с 6:3, 6:2 над сънародника си Давид Ферер след малко повече от час игра в „О2 Арена” в Лондон.

Надал проби на 3 пъти подаването на Ферер в първата част, а във втората поведе с внушителното 5:0. Ферер все пак успя да вземе два гейма, но за повече 31-годишният състезател нямаше сили. Благодарение на успеха Матадора се нуждае от само още една победа в Лондон, за да си гарантира оставането на първото място в света!

Любопитното е, че само преди няколко дни двамата се срещнаха на полуфиналите на турнира в Париж („Мастърс 1000”), а тогава Ферер се наложи с 2:0 сета. От играта на 3-ият в света от онзи мач обаче нямаше и следа тази вечер.

"Никога не е лесно срещу Давид Ферер. Той е страхотен и прави невероятна кариера. През миналата седмица в Париж игра много по-добре от мен. Този успех е важен за увереността ми. Надявам се публиката отново да ме подкрепя и в утрешния ми мач със Станислас Вавринка," коментира Надал.

В другия мач от същата група, Станислас Вавринка победи Томаш Бердих с 2:1 сета. По-късно тази вечер е големият сблъсък между Новак Джокович и Роджър Федерер, които играха на финал миналата година. Сърбинът и швейцарецът попаднаха в една група заедно с Хуан Мартин дел Потро и Ришар Гаске.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини