Надал с 56-а поредна победа през април



Надал с 56-а поредна победа през април
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
30-04-2010 02:18 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Рафаел Надал продължава похода си към пета поредна титла от "Мастърс 1000" в Рим. Той победи леко с 6:3, 6:2 румънеца Виктор Ханеску. Двубоят бе сравнително лесен за Рафа, който дръпна рано в първата част, а във втората имаше проблеми само в последните 2 гейма от мача.

 

"Нивото ми на игра значително спадна при 4:1 във втория сет. Невъзможно е да играеш по този начин на такова ниво. Веднага биваш наказван, това се случи и с мен. Имах късмет да измъкна последните 2 гейма," обясни Рафа.

 

Испанецът има вече 56 поредни победи през месец април. За последно той бе победен през този месец през 2005 г. от Игор Андреев.

 

Рафа ще опита да надмине Федерер и да изравни Агаси по титли от "Мастърс 1000". До момента той и швейцарецът имат по 16. Следващият съперник на световният номер 3 ще бъде Станислас Вавринка.

 

"Той е много тежък опонент. Ще бъде труден мач. Днес той е победил лесно Сьодерлинг, което е впечатляващо," призна Рафа.

 

През миналия месец Вавринка спечели на клей в Казабланка. Две години назад, швейцарецът игра и финал в Рим, след като победи последователно Сафин, Мъри, Фереро, Блейк и Родик.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини