Джокович на полуфинал след труден успех над Дел Потро



08-11-2013 00:14

Новак Джокович надигра Хуан Мартин дел Потро с 6:3, 3:6, 6:3 във втория си двубой от група "В" на финалния "Мастърс" турнир в Лондон. Така той убедително продължава в следващата фаза след две поредни победи в това състезание и общо 19 във всички. Там той ще срещне Станислас Вавринка или Томаш Бердих от другата група.

В последния мач от тази група Дел Потро и Роджър Федерер в пряк сблъсък ще определят кой ще бъде другият полуфиналист.

Първият сет продължи точно 40 минути и бе решен от един пробив в полза на Джокович. Сърбинът го постигна при 4:2 и това се оказа достатъчно за него. Той бе и по-агресивен на корта като реализира 13 печеливши удари при само 8 за аржентинеца.

Дел Потро имаше две възможности да върне този пробив, но не успя и така се оказа догонващ в резултата.

Във втората част той намали до минимум грешките в играта си и успя да изравни след 6:3. Решителният момент в тази част дойде в петия гейм, когато Дел Потро се възползва от първата си и единствена възможност да пробие.

Още на старта на третия сет Джокович се наложи да спасява две точки за пробив, но той се справи и поведе с 2:1. Малко по-късно при 3:2 в полза на сърбина и сервис на Дел Потро, Джокович стигна до пробив на нула. Това му бе напълно достатъчно да затвори двубоя в своя полза с ново 6:3.

Класиране в група "В":

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини