Изтощен съм, но ще дам всичко от себе си за Сърбия, обеща Ноле



13-11-2013 10:30 | Николай Драганов

Новак Джокович успя да спечели заключителния "Мастърс" в Лондон след страхотна победа над Рафаел Надал, но сезонът за сърбина все още не е приключил. Ноле ще трябва да почака още малко преди да може да си почине, тъй като му предстои участие във финала за Купа "Дейвис" в родната Сърбия следващия уикенд.

 

Доскорошният №1 в световната ранглиста се намира във феноменална форма, като победата над Надал в понеделник бе 22-ра поред след загубата на финала на US Open. Тази серия му донесе титлите в Пекин, Шанхай, Париж и Лондон, но радостта ще бъде пълна само при още един трофей - този от Белград.

 

За последно Сърбия спечели неофициалното отборно световно първенство по тенис за мъже през 2010 година. Съперник в битката за трофея през този сезон ще бъде актуалния шампион Чехия.

 

"Факт е, че сезонът беше ужасно дълъг и съм изтощен във всяко едно отношение. Бог знае кога друг път страната ни обаче ще има шанс да спечелим Купа "Дейвис" у дома", сподели Джокович.

 

"Имаме тежък съперник - действащите шампиони. Този турнир обаче е единственият отборен в такъв в нашия спорт, което ме мотивира много силно да изцедя и последната си останала енергия. Ще дам всичко от себе си, за да се възстановя в следващите три дни и да съм готов", призна Ноле преди сблъсъка, който започва в петък.

 

"След серията ми от 2011 година това определено е втората най-добрата, която съм имал", призна той по отношение на завършека на сезона. "Най-важното за мен бе, че успях да се вдигна след няколко тежки поражения от Рафа - най-вече на "Ролан Гарос" и финала на US Open. Имах нужда да подходя спокойно и внимателно да анализирам къде сгреших и какво трябва да направя следващия път, когато се изправя срещу него."

 

Въпреки невероятната серия на Джокович, Надал все пак го детронира от световния връх и завърши сезона като №1. "Рафа напълно заслужава това, защото спечели две титли от Шлема, имаше най-добрия сезон от всички ни и спечели най-много титли. Дори да направих чудесна серия след US Open, той беше най-добър в течение на сезона", не скри Джокович.

 

"Единственото, от което не съм доволен, е че загубих три големи мача в три турнира от Големия шлем", завърши Джокович, като отново си пожела победата във финалния "Мастърс" да бъде основа, върху която да стъпи за още по-добър сезон през следващата 2014 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини