Типсаревич за Ницше, Достоевски и това да си различен от другите



13-11-2013 17:33

Световният номер 36 Янко Типсаревич, който се готви за финала на Купа "Дейвис" между Сърбия и Чехия, споделя че тази година е успял да направи своя малка тенис академия в Белград с три корта.

"Вижте, искам да бъда откровен, няма само да се оплаквам и да казвам как всичко в моята кариера се е случило изключително трудно и изведнъж съм станал едва ли не звезда. Не беше никак лесно, но трябва да благодаря на моя баща, който работеше на три места, за да подкрепя развитието ми в тениса," споделя Типсаревич.

Типсаревич споделя и за някои свои интереси извън играта и любимите си автори като Ницше, Шопенхауер и Достоевски. Той дори си е татуирал част от тях по тялото.

"Хората говорят за моите интереси, тъй като виждат татуировките на Ницше и Достоевски по тялото ми и обясняват как съм различен от всички останали. Не мисля, че съм по-различен от другите, просто винаги казвам това, което мисля. Журналистите са свикнали да чуват предимно заучени фрази като "направих страхотен мач", "щастлив съм, че спечелих" и подобни," допълва той.

Типсаревич в момента не е напълно възстановен от травма, но споделя че ако се наложи е готов да излезе тази седмица във финала за Купа "Дейвис" и да рискува усложняване на ситуацията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини