Най-интересните цитати по време на финалния "Мастърс"



13-11-2013 21:51

Сезонът при професионалните тенисисти завърши по подобаващ начин с турнира на най-добрите през годината ATP World Tour Finals. Ето някои от най-любопитните цитати на топ играчите по време на състезанието:

- Новак Джокович за финала на Купа "Дейвис" и предстоящия му демонстративен мач с Рафаел Надал в Южна Америка след това: "Двамата предстои да се виждаме доста често. Виждам се с него по-често отколкото с майка ми."

- Рафаел Надал за бавното навлизане на нови звезди сред най-добрите при мъжете: "Много трудно е да се предвиди бъдещето и какво ще стане следващата година. Но това, което се случва в последните шест-седем години няма да продължи вечно. Ние няма да бъдем тук завинаги. Някой ден тази нова генерация ще започне да ни побеждава и да печели големите турнири. Не знам дали ще бъде следващата година. Надявам се не."

- Роджър Федерер затова доколко колко е важно всичко в личния живот на тенисиста да е наред, за да се представя той максимално добре: "Това е нещо, за което никога не се говори и пише. Всички смятат, че винаги при нас няма проблеми, винаги сме щастливи и се чувстваме прекрасно. Това не е точно така. Ние имаме собствени проблеми, понякога по-големи, друг път по-малки. Особено важно е, когато излезеш на корта да съумееш да блокираш всички тези странични неща. Не винаги е лесно."

- Надал затова защо предпочита да играе на открито вместо в зала, каквито са условията на "Мастърс" турнира в Лондон: "Обичам слънчевата светлина. По-различно е усещането, условията на корта, ракетите. Дори звуците. Всички тези малки неща те карат да се чувстваш различно. Не мога да кажа, че не обичам да играя в зала. Просто понякога усещам, че имам по-малко време да отиграя топката от другите настилки. В крайна сметка това не е толкова драматично. Просто тези, които обичат да търсят печеливши удари имат по-добри шансове, отколкото при игра на открито."

- Федерер затова защо заключителният "Мастърс" трябва да продължи да се провежда в зала: "Наистина вярвам, че финалният турнир трябва да остане на закрито, тъй като няма друго толкова голямо състезание при тези условия. Има и други положителни страни като това, че външните условия не влияят и всички могат да си направят плановете. Този турнир трябва да остане както досега."

- Станислас Вавринка затова защо не е успял да спечели дори сет в 12 мача с Рафаел Надал: "Той приема като нещо съвсем нормално и обикновено най-важните моменти точки от мача. Той показва най-добрия си тенис в тези моменти."

- Хуан Мартин дел Потро за кортовете в О2 Арена в Лондон, чиито кортове според Федерер са с бавна настилка, а според Джокович са бързи: "Да кажем, че са средно бързи. Аз играя по един и същи начин на всяка настилка. Опитвам се да правя добри форхенди и печеливши удари."

- Федерер за непостоянните си изяви от форхенд през годината: "При моя форхенд винаги вероятността да сбъркам е по-голяма и е нормално да допускам доста грешки. Явно е, че форхендът ми работи на приливи и отливи в последните месеци. Мисля обаче, че като цяло се подобрява."

- Вавринка за своя сезон и достигането до рекордното за него 8-о място в ранглистата: "Винаги казвам, че ранглистата не лъже. Дори, когато бях 17-и в света, повтарях това. Смятам, че заслужавам да съм на тази позиция."

- Надал за обвиненията на Вавринка, че чичо му Тони Надал непрекъснато му подвиква от трибуните: "Вавринка е един от играчите, с които се разбирам най-добре изобщо. Неприятно ми бе заради случилото се. Казах на Тони да спре, тъй като отношенията ни със Стан са по-важни от един мач."

- Дел Потро за изминалия сезон: "Целта ми бе да бъда на едно ниво с топ играчите. Мисля, че победих всеки от тях и съм единствен, който надви тези от топ 4. Това значи нещо. За в бъдеще искам да играя по-добре на турнирите от Големия шлем, както направих на Уимбълдън."

Още по темата:
ВИДЕО: Топ 10 на най-добрите изпълнения от финалния "Мастърс"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини