Марк Филипусис: Федерер има сили за титла от Шлема през 2014-а



14-11-2013 14:13

През този сезон Роджър Федерер за първи път от 11 години не успя да достигне финал на нито един турнир от Големия шлем, а на Уимбълдън прекъсна и серията си от 36 поредни четвъртфинали в тези състезания.

Един от популярните австралийски състезатели от близкото минало Марк Филипусис обаче е на мнение, че Федерер не трябва да бъде отписван от борбата за най-големите трофеи следващия сезон.

Федерер надви тъкмо Филипусис за първата си титла на Уимбълдън през 2003-а. "Федерер все още е изключителен играч и в никакъв случай не трябва да бъде отписван. Мисля, че той може да спечели още една титла от Големия шлем, но трябва да го направи до края на следващия сезон.

"Вярвам, че ще успее. По същия начин Пийт Сампрас спечели US Open, въпреки твърденията на всички, че вече няма сили затова.

"Роджър може да триумфира в Австралия или на Уимбълдън догодина. Не доброто физическо състояние на Анди Мъри след операцията може да се окаже важен фактор за добрите шансове на Роджър в Мелбърн," коментира Филипусис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини