„Хикс” след първия ден на финала за Купа „Дейвис”



15-11-2013 21:38 | Станко Димов

Сърбия и Чехия си размениха по една победа на единично след първия ден от финалния сблъсък за Купа „Дейвис”, неофициално световно отборно първенство по тенис.

Аванс на домакините в „Белградска арена” даде световният №2 Новак Джокович, който регистрира 23-ата си поредна победа. Ноле се справи с 3:0 сета с опитния Радек Щепанек, в отделните части 7:5, 6:1, 6:4.

Вторият сингъл за деня противопостави младият Душан Лайович, който е извън Топ 100 на ранглистата, и първата ракета на миналогодишните шампиони Томаш Бердих. Напълно в реда на нещата, без особено много да блести, световният №7 се наложи с 3:0 сета – 6:3, 6:4, 6:3.

Така като ключов за крайния изход се очертава да бъде съботният двубой на двойки. Напълно възможно е капитанът на домакините да заложи на Новак Джокович и Ненад Зимонич. За чехите пък се очертава да играят Щепанек и Бердих.

Окончателните решения ще станат ясни най-късно до час преди началото на двубоя, който започва в 17:00 часа българско време.

В неделя пък предстоят последните две срещи на сингъл. Новак Джокович ще премери сили с Томаш Бердих, а ветеранът Щепанек ще има за противник Лайович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини