Приказката за Ферер в Рим продължава (+видео)



01-05-2010 16:21 | Станко Димов

Давид Ферер е първият финалист на "Мастърс 1000" в Рим. В изцяло испански полуфинал, Ферер пречупи стария си познайник Фернандо Вердаско със 7-5, 6-3 след час и половина игра.

 

По този начин 28-годишният испанец се класира за трети път на финал от началото на годината и вече очаква следващия си съперник, който ще бъде определен от двубоя между Рафаел Надал (Испания) и Ернест Гулбис (Латвия).

 

Мачът на централния корт във Вечния град по никакъв начин не предвещаваше подобен изход. Вердаско започна повече от силно и поведе с 5-1 гейма, като затварянето на сета в негова полза изглеждаше като детска игра. В този момент обаче нещо в играта на Нандо се пречупи и той загуби следващите 6 гейма, с което и сета. За отрицателно време Вердаско направи 21 непредизвикани грешки и подари тази част на опонента си.

 

Окрилен от възраждането си, Давид Ферер започна вихрено втората част и набързо дръпна с 4-1 гейма, след което нямаше проблеми да затвори мача.
По този начин Ферер си гарантира място на трети финал от началото на сезона, след турнирите в Акапулко (на финала побеждава Хуан Карло Фереро) и Акапулко (на финала губи от Хуан Карлос Фереро).

 

Ако спечели турнира в Рим, Ферер ще се поздрави с първа титла от турнирите "Мастърс 1000".

 

Загубата за Вердаско пък бе едва втора в последните 14 мача. Преди Рим, секссимволът игра финали в Монте Карло (загуба от Надал) и Барселона (победа над Сьодерлинг). 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини