И невероятният Гулбис не успя да спре Надал (+видео)



И невероятният Гулбис не успя да спре Надал (+видео)
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-05-2010 20:24 | Николай Драгиев

 

Дори невероятно играещият Ернест Гулбис не успя да спре машината, наречена Рафаел Надал. Испанецът надви "черната котка" на Федерер след близо 3 часа битка на "Форо Италико" в Рим с 6:4, 3:6, 6:4. Въпреки това Рафа за първи път показа известни слабости в играта си на клей. За сметка на това Гулбис бе невероятен, заби цели 50 уинъра, а сервисът му бе перфектен почти през цялото време.

 

Латвиецът нагледно демонстрира как може да бъде победен Надал, но въпреки това не му стигнаха силите в края. Така утре Надал ще играе с Давид Ферер за своята рекордна 17-а титла на "Мастърс 1000".

 

Първият сет на мача бе решен в откриващия гейм. Не дотам концентрираният Гулбис допусна пробив, който се оказа фатален за него. След това Ернест игра страхотно, стигна до 3 точки за пробив, но бившият номер 1 съумя да оцелее.

 

И тъкмо, когато се очакваше Надал бързо да пречупи опонента си, 40-ият в света се разигра с още по-голяма мощ. Той поведе с 3:0 във втория сет, сервирайки убийствено. При 3:1 той спаси единствената точка за пробив в подаването си и отчая Надал, който бе доста притеснен и това бе видно по изражението му. Резултатът бе логичен - 6:3.

 

В началото на решителния сет Гулбис пропусна точка за пробив и това сякаш бе повратният момент за него. С равностойна игра, двамата го докараха до 4:5 в полза на Рафа. Испанецът за пореден път бе блестящ в ключовия момент и излъга Ернест, отмъквайки мача с 6:4. След края на срещата Надал изпадна в еуфория и изрази радостта си доста бурно, дори и за неговите стандарти.

 

Така невероятната седмица на Гулбис свърши. За отрицателно време той можеше да победи и Роджър Федерер, и Рафаел Надал на един и същи турнир, а това е нещо, което се е отдало на малцина. Въпреки това 40-ият към момента в света младок, ще успее да дръпне в ранглистата с достигането до полуфинал.

 

При титла утре срещу Давид Ферер, нещо което не би било изненада, Надал пък ще подобри доста рекорди, но най-сериозният е, че се изравнява с Агаси на върха по титли от "Мастърс 1000".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини