Адриан Андреев шампион на "Найки Джуниър Тур" (+СНИМКИ)



12-12-2013 19:12 | Станко Димов

Адриан Андреев стана по категоричен начин шампион при 12-годишните тенисисти в престижния заключителен турнир "Найки Джуниър Тур", който се проведе в Клуб Мед Сандпайпър, щата Флорида, и в който имат право да участват само победителите от националните турнири "Найки Джуниър".

На финала третият поставен талант от София победи четвъртия в схемата Михайло Попович от Сърбия с 6:1, 6:4. Така Андреев стана първият българин с титла от тази надпревара.

В първия сет Адриан не даде шансове на съперника си. Втората част беше по-равностойна. Държавният ни шампион обаче нанесе своя удар в деветия гейм, когато направи пробив на нула, а след това при 5:4 сервираше за купата. Андреев поведе с 40:15 и реализира своя втори мачбол.

Награждаването на шампионите ще бъде по-късно, съобщи треньорът Георги Чочев, който е с българските състезатели на турнира. Наскоро Адриан спечели друг престижен турнир - "Еди Хер" на двойки и бе финалист на сингъл. Преди това през ноември той триумфира на турнири във Франция и Германия.

На Адриан му предстои още едно изпитание в Съединените щати. Това е неофициалното световно първенство за юноши и девойки "Ориндж Боул", което е от 16 декември, отново във Флорида.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини