Енен с първа титла след завръщането си



02-05-2010 21:36 | Станко Димов

Жустин Енен спечели първа титла след завръщането си в тениса. Белгийката триумфира на турнира "Порше Гран При" в Щутгарт, след се наложи над Саманта Стосър (Австралия). Двубоят между двете продължи час и 40 минути, а Енен спечели с 6-4 2-6 6-1.

 

Бившата номер 1 изпитваше затруднения единствено във втория сет, когато загуби 5 последователни гейма. През другото време обаче, 7-кратната носителна на титли от Големия шлем, нямаше сериозни проблеми и заслужено се поздрави с отличието.

 

Титлата е под номер 42 в богатата кариера на Енен. Тя сложи край на кариерата си през май 2008, но в началото на тази гидина се завърна на корта и дори игра два финала - в Бризбейн и на Australian Open.

 

"Победата в Щутгарт значи много за мен. Този турнир винаги е бил специален, а да го спечеле е нещо неописуемо. Седмицата в Щутгарт бе превъзходна, за което благодаря на всички в моя щаб, както и на прекрасната публика", сподели след мача щастливата шампионка.

 

"Жустин просто бе прекалено добра днес. В третия сет тя бе много агресивна. Спечели няколко гейма поред и това реши мача. Доволна съм, че след толкова години отново се завърнах в този турнир", коментира финалистката Стосър.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини