Мъри бе избран за "Спортист на годината" във Великобритания



16-12-2013 00:00

Анди Мъри спечели наградата "Спортист на годината" във Великобритания в класация на "Би Би Си". Той заслужи това отличие главно заради триумфа си на Уимбълдън като по този начин местен състезател грабна титлата за първи път след 77 години чакане.

"Анди е много разочарован, че не може да присъства. Това е наистина много голямо събитие, което събира най-важните личности в спорта във Великобритания.

"В момента той е в Маями и провежда най-важната част от подготовката си за предстоящия сезон. Не бе възможно да пътува два пъти по 11 часа в рамките на два дни, за да дойде до тук," обясни майката на Анди Джуди Мъри, която получи приза вместо него.

В интерес на истината Мъри бе много близо до тази награда на "Би Би Си" и миналата година, след като спечели US Open. Нещо повече – освен триумфа в Ню Йорк, Мъри донесе и златен олимпийски медал на сингъл от Игрите в Лондон. Въпреки това обаче от Би Би Си решиха да отличат сър Брадли Уигинс, който през 2012-а спечели най-престижната колоездачна обиколка в света – Тур дьо Франс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини