Федерер: На Коледа най-важното е да сме заедно



22-12-2013 18:59

Роджър Федерер призна, че заради подготовката си за предстоящия сезон няма да може да прекара дните около Коледа в родната Швейцария. Той както в последните няколко години ще се готви за новия сезон в Дубай.

"Моите дъщери пътуват много и запомнят всичко, което се случва около тях. Когато бяхме в Швейцария наскоро веднага започнаха да обсъждат падащите листа, снега и карането на ски.

"Коледа в нашето семейство винаги се свързва със сняг. С радост бихме прекарали празника в Швейцария, но е наистина трудно. Важното е да сме заедно. Тази година родителите ми ще дойдат при нас в Дубай," обясни 17-кратният шампион в турнири от Големия шлем.

В навечерието на празниците Федерер не крие, че ще продължи да развива своите благотворителни дейности чрез своята фондация.

"Велики играчи като Андре Агаси ме вдъхновиха и ми показаха, че е нужно да правя каквото мога, за да помагам на хората в беда. Отделям доста време на своята фондация, но ще мога да се съсредоточа върху това след края на кариерата си," коментира швейцарецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини