ВИДЕО: Шарапова „здрава и готова” за новия сезон



27-12-2013 16:07 | Станко Димов

Тя може да не е играла от август месец, но Мария Шарапова пристигна в Бризбейн готова да започне новия сезон. Бившата №1 в света направи тренировка под покрива на „Пат Рафтър Арена”, след което отдели време от натоварената си програма, за да види какво е да си част от децата, които подават топките по време на двубоите.

„Чувствам, че свърших много добра работа по време на предсезонната подготовка. Започнах тренировки много рано, когато другите момичета играеха на последния турнир за миналия сезон (бел.ред. турнира в София). Наистина е много забавно за мен, че отново съм на корта, защото това ми липсваше”, коментира Шарапова.

Контузия в рамото прекрати преждевременно сезон 2013 за рускинята, но тя е категорична, че травмата вече е забравена.

„Отделих достатъчно време, за да се възстановя от контузията. Това е изключително важно, точно поради тази причина пропуснах последните няколко месеца от миналия сезон. Най-важното бе да се завърна напълно здрава и готова за битка”.

През ноември Шарапова назначи за свой треньор Свен Грьоневелд, който замени Джим Къриър, с когото рускинята работи изненадващо малко. Грьоневелд е работил с много звезди от тениса, сред които личат имената на Моника Селеш, Мери Пиърс, Ана Иванович и Каролина Вожняцки.

„Вярвам, че новият човек носи със себе си и нови възможности. Когато си в разцвета на кариерата, новият треньор няма какво толкова да промени в играта ти. Може би някакви съвсем малки неща. През последните седмици се забавлявахме много и съм доволна от свършената работа. Постигнала съм много в тениса, но чувствам, че мога да запиша още успехи. Точно заради това тренирам толкова здраво”, коментира Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини