Официално: Федерер назначи нов треньор в екипа си



27-12-2013 19:01 | Станко Димов

Роджър Федерер обяви, че през 2014-а година, в продължение на 10 седмици, ще работи със своя идол от детските си години – Стефан Едберг. Едберг ще се присъедини към досегашния треньор на ФедЕкспрес – Северин Люти, за Откритото първенство на Австралия, което започва на 13-и януари.

„Щастлив съм да обявя, че считано от Мелбърн, Стефан Едберг ще се присъедини към Северин Люти в моя треньорски екип. Северин, който е част от моя екип през последните 7 години, ще бъде с мен през повечето седмици. Стефан се съгласи да работи с нас в продължение на 10 седмици, започващи от Australian Open. Стефан беше моят детски идол и герой и аз наистина очаквам с нетърпение времето, което ще изкарам с него”, съобщи Федерер в официалния си сайт.

По-рано през месеца, Едберг се присъедини към тренировките на Федерер в Дубай. „Вълнувам се, че ще бъда част от екипа на Роджър. Надявам се, че заедно ще успеем да извлечем най-доброто от неговата игра”, коментира от своя страна Едберг, който е 6-кратен шампион в турнирите от Големия шлем и бивш №1 в света.

Федерер беше без втори треньор от октомври, когато обяви раздялата си с Пол Анакон.

Северин Люти допълни: „Роджър ще играе на много турнири през следващия сезон, затова и двамата искахме да сме сигурни, че ще разполага със сериозен отбор. Искам да продължа да развивам играта на Роджър и се радвам, че ще споделям опит с Едберг. Също както Роджър, аз имам невероятно уважение към Стефан и съм сигурен, че той ще ни помогне много”.

По време на предсезонната подготовка голяма част от топ играчите нанесоха корекции в треньорските си екипи. По-рано през месеца Новак Джокович обяви привличането на Борис Бекер в екипа си, а Кей Нишикори се довери на Майкъл Ченг.

Марин Чилич назначи за свой наставник Горан Иванишевич, Ришар Гаске започна работа със Серхи Бругера, а Иван Любичич влезе в екипа на Милош Раонич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини