Рафаел Надал остана трети на турнира в Абу Даби



28-12-2013 15:05 | Станко Димов

Рафаел Надал победи Жо-Вилфред Цонга с 2:0 сета и зае трета позиция в крайното класиране на демонстративния турнир в Абу Даби. Срещата между двамата продължи близо два часа, а световният №1 се наложи със 7:6 (5), 6:3.

Цонга има за какво да съжалява, тъй като бе по-агресивният играч на корта през първия сет. Французинът сервираше по брилянтен начин и дори не позволи на Надал да помисли за точка за пробив.

От своя страна Матадора бе всичко друго, но не и убедителен в моментите, в които трябваше да сервира. Въпреки това обаче до пробиви не се стигна и сетът логично влезе в тайбрек. В него при 5:5 Цонга допусна първата си двойна грешка, след което Надал със сервис на своя страна взе първата част. 

В началото на втория сет Цонга показа колебания при сервис и след много продължителен гейм Рафа успя да пробие за 2:1. До края испанецът задържа аванси си и се поздрави с крайния успех. 

По-късно днес е финалът на турнира, който противопоставя Новак Джокович и Давид Ферер. Сърбинът преследва трета титла от турнира, която ще му осигури чек за $250 000. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини