Две бивши №1 в света ще спорят за трофея в Оукланд



03-01-2014 11:24 | Станко Димов

Ана Иванович се справи с лекота с Кирстен Флипкенс по пътя към финала в Оуклънд (Нова Зеландия). Бившата №1 в света се наложи над белгийската си опонентка с 6:0, 7:6(3) за малко над час игра.

Във финала на турнира, който е с награден фонд от 250 хиляди долара, тя ще срещне друга бивша водачка в ранглистата Винъс Уилямс. Американката се класира напред без игра, тъй като нейната сънародничка  Джейми Хемптън се отказа поради травма.

Иванович изигра великолепен първи сет и спечели всичките подавания на Флипкенс, което й осигури победата на нула. Белгийката, поставена под номер три в схемата и на едно място след Иванович, не успя да стигне до пробив и през втората част на мача, като този път и не допусна такъв, а двете стигнаха до тайбрек. Той беше спечелен от сръбската тенисистка на три разигравания.

Любопитен факт е това, че Иванович и Флипкенс са много добри приятелки и прекарват заедно сериозна част от свободното си време. В единствената предишна среща помежду им, играна в Линц преди две години, белгийката се наложи с 6:4, 6:0.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини