Анди Мъри: Нереално е да спечеля Australian Open



Анди Мъри: Нереално е да спечеля Australian Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
03-01-2014 12:09 | Станко Димов

Анди Мъри сподели, че ще бъде „нереално” за него да спечели Australian Open, тъй като британецът продължава да търси най-добрата си форма след възстановяването си от операцията на гърба.

Шампионът от Уимбълдън се завърна в игра на „Боксинг дей”, като записа няколко двубоя на демонстративния турнир в Абу Даби. През настоящата седмица Мъри записа участие и на турнира в Доха, но там отпадна още във втори кръг.

„Трудно мога да преценя къде се намирам в момента. В двубоя срещу Майер имаше моменти, в които наистина играх много добре. Но ще ми бъде трудно да запазя подобно ниво на игра в продължение на 5 сета”, коментира Мъри.

„Плюс за мен ще бъде, че в Мелбърн ще имам ден почивка между двубоите. Така ще мога да се възстановя по-добре. Мисля, че в течение на турнира формата ми ще става все по-добра. Тялото ми ще започне да се чувства по-добре”.

Мъри пропусна последните няколко месеца от сезон 2013, след като се подложи на операция на гърба заради проблеми, които го измъчваха години наред. 

„Ако трябва да бъда честен не мога да кажа какво очаквам от Australian Open. Има 10 дни до турнира, които са много важни за мен. мога да свърша много работа през тях. Не очаквам да спечеля Australian Open. Даже бих казал, че ще бъде нереално да го спечеля. Знам само, че тренирам здраво и правя всичко възможно да бъда физически готов за турнира. Може би ще започна да намирам формата си след мач-два, ще видим”, каза Мъри.

За последните 4 години Анди Мъри има 3 финала и един полуфинал в Мелбърн. Миналият сезон британецът загуби спора за трофея пред Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини