Ана Иванович с първи трофей от 2011-а



04-01-2014 11:05 | Станко Димов

Ана Иванович спечели дуела на бившите №1, след като надви с 6:2, 5:7, 6:4 Винъс Уилямс на финала на турнира в Оукланд. По този начин сръбската красавица спечели своя 12-и трофей и първи от края на сезон 2011 (Бали).

Двубоят започна с тотален превес на Иванович, която набързо успя да поведе с 5:1 гейма, след което да затвори сета с 6:2. От тук до края срещата обаче бе изключително равностойна и бяха нужни близо 2:30 часа, за да бъде излъчен новият шампион.

„Беше много труден двубой. Винъс за пореден път показа колко велик спортист е. Надявам се тя да остане в тура още много години”, каза Иванович след успеха.

„В края на втория сет допуснах няколко грешки, които не бях правила до този момент в мача. След това се опитах просто да продължа да играя, да навляза навътре в корта и да се опитам да бъда агресивна”, каза още 26-годишната Иванович.

В същото време Винъс Уилямс призна, че е загубила от по-добра състезателка. „Въпреки всичко продължавах да се боря, не се предадох до последно, но тя игра много добре”. 

Победата е едва втора на Иванович срещу Винъс Уилямс. 33-годишната американка пък се размина с първа титла от октомври 2012 (Люксембург).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини