Пиронкова с пета поредна победа, връща се в Топ 100



07-01-2014 09:34 | Станко Димов

Цветана Пиронкова записа пета поредна победа на турнира от категория "премиер" в Сидни, Австралия и вече е на четвъртфинал. Тръгналата от квалификациите пловдивчанка се наложи над "щастливата губеща" Варвара Лепченко (Съединени щати) с 6:3, 6:2 за един час и 26 минути игра.

Цвети изигра поредния си силен мач на Зеления континент и стигна до първия си четвъртфинал след този в Хертогенбош (Холандия) през юни 2013 година.

Пиронкова постигна общо шест пробива в двубоя от 13 възможности и допусна три. Лидерката на националния отбор наниза три аса и записа 67 процента вкаран първи сервис. Последният брейк на българката дойде при 5:2 във втория сет. В следващия гейм тя на три пъти стигна до мачбол, но узбечката с американски паспорт го отразяваше. При четвъртия Цветана обаче успя и вдигна триумфално ръце.

С достигането до тази фаза Пиронкова си осигури 125 точки за световната ранглиста, което на практика ще я върне в топ 100 на световната ранглиста на 13 януари. Освен това тя ще вземе и 18 220 долара от наградния фонд в Сидни.

Следващата опонентка на българката ще бъде американската квалификантка Лорeн Дейвис. Цвети е спечелила единствения двубой помежду им, който бе на трева в Бирмингам през 2013-а.

ОСНОВНА СХЕМА ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини